20160220_122411.jpg

 

Pohja:

 

2 munaa

3/4 dl sokeria

1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivataineet sekaisin ja lisää siivilän läpi pienissä erissä taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Paista leivinpaperoidulla [pienehköllä] uunipellillä 200 asteessa n. 7 min. Laita kypsäpohja jäähtymään sokeroidulle leivinparerille.

 

Valmista täytte:

 

3 passion hedelmää

2 dl kermaa

150 g maustamatonta tuorejuustoa

tomusokeria

punaista väriainetta

 

Vaahdota tuorejuusto ja kuohukerma. Lisää passionhedelmän hedelmäliha ja siemenet kermaseokseen. Mausta sokerilla ja värjää pinkiksi punaisella elintarvike värillä. Sekoita massa tasaiseksi.

Levitä massa kakkupohjan päälle ja rullaa kääretortun tavoin rullalle. Laita jääkaappiin tasaantumaan.

 

Valmista pinnalle tuleva kuorrute:

150 g tuorejuustoa

1 - 1 1/2 dl kermaa

sokeria

 

Vispaa pallovatkaimella tuorejuustoon kermaa ja lisää sokeria omanmaun mukaan. Sekoita tasaiseksi massaksi.

 

Leikkaa kakkurulla kolmeen yhtä isoon palaan. Asettele käärme sellaiseen muotoon kuin sen haluaisit kakkuvadilla lepäävän. Leikkaa ja muotoile sahateräisellä veitsellä käärme muotoonsa.

Levitä pinnalle tasainen kerros aikaisemmin tehtyä kuorrutetta.

Anna levätä jääkaapissa ennen sokerimassalla pintaamista.

 

Pinnalle:

700 g pinkkiä sokerimassaa

mustaa sokerimassaa

 

Kaulitse sokerimassa 2,5 - 3 mm vahvuiseksi reilunkokoiseksi matoksi, joka on reippaasti kakkua suurempi. Levitä käämeen pinnalle ja tasoittele käsillä. Leikkaa ylimääräinen kuorrute veitsellä tai pizzahyrrällä. Koristele haluamallasi tavalla :)

 

20160220_122528.jpg20160220_122438.jpg