En ole pitkään aikaan tehnyt tuulihattuja, mutta nyt viikonloppuna asiaan tuli muutos! Moneksi muuntautuvat tuulihatut on hyvä, pieni makea tai suolainen herkku päivään kuin päivään.! :)

Tuulihattumassa:

 

200 g voita

4 dl vettä

5 dl vehnäjauhoja

6-7 pientä kananmunaa
 

Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Kaada jauhot seokseen ja sekoita voimakkaasti puuhaarukkaa apuna käyttäen. Sekoita voimaakkaasti usean minuutin ajan kunnes jauhojen tärkkelys on alkanut liisteröityä ja seos irtoaa kattilan pohjasta ja reunoilta

[ Itse sekoitin puuhaarukalla itselleni kahdeksan rakkoa käteen, joten suosittelen pitämään jotain puhdasta puuvillahanskaa kädessä sekoittamisen ajan. Koska massan määrä on sen verran suuri; voimaa saa ja pitää käyttää sen verran että jauhot liisteröityvät tarpeeksi. Kun sain vaan hoidettuu käden kuntoon, homma jatkuu ihan normaalisti :) ]

Asettele leipoma alustalle leivinpaperi ja kaada taikina siihen. Tasoittele pinta tasaiseksi ja kääntele/taittele halutessasi vielä lämmintä taikinaa sekaisin jolloin kaikki jauhot on saatu sekaisin. Anna jäähtyä ohueksi levyksi taiteltuna n. käden lämpöiseksi, jonka jälkeen laita taikina yleiskoneen kulhoon. Sekoita kananmunat taikinaan yksikerrallaan lapavatkaimella sekoittaen. Sekoita niin kauan että kaikki kananmunat on sitoutuneet taikinaan. Taikinaa voi sekoittaa myös ihan sähkövatkaimellakin. Tässä tapauksessa taikina nousee yleensä vatkaimia pitkin ylös taikinan ollessaan valmista :D

20160206_175443.jpg

Laita taikina pursotin pussiin ja pursota haluamallasi tyllalla erilaisia tuulihattuja. Paista 200 asteessa uuninkeskiosassa n. 20 minuuttia, tuulihatut ovat valmiita kun pinta on kauniin kullanruskea. Tuulihattujen vähimmäispaistoaika on 15 min.

!!! ÄLÄ AVAA UUNIN LUUKKUA KESKEN PAISTON !!!

Anna valmiiden tuulihattujen jäähtyä huoneenlämmössä ja leikkaa niille hattu jättäen leivoksen pohjaosan tarpeeksi suureksi että täytteitä voi laittaa runsaasti ennestään mauttomaan tuulihattupohjaan.

 

20160206_192624.jpg

 

 

Täytteet:

 

Vanilja kreemi :

[ 1 1/2 dl kreemijauhetta + 4 1/2 dl vettä ohjeella tehtynä vaniljakreemi riitti kaikkiin tuulihattuihin. ]

 

mustikoita

suklaarouhetta

 

Kerma-mascarponejuusto:

4 dl kermaa vatkattuna

250 g notkistettua mascarpone juustoa

   tomusokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita mascarponejuuston kanssa sekaisin. Mausta sokerilla :)

20160206_200521.jpg

Ripottele leivoksen pohjalle mustikoita. Lusikoi pienikeko vaniljakreemiä mustikoiden päälle ja raasta suklaata vaniljakreemin pinnalle. Pursota runsas kerros mascarpone -kermaa. Käytä tähtityllaa :)

Asettele kansi päälle ja siivilöi leivoksen pinnalle tomusokeria ja nauti :)

  [Säilytä tuulihattuja kylmässä, hajuilta ja mauilta suojattuna.]

 Mascarponejuuston voi korvata jo valmiiksi maustetulla/maustamattomalla rahkalla tai tuorejuustollan, tai käyttää vain kermavaahtoa täyttämisessä.. Jokainen tavallaan :)

  

20160206_202531.jpg