100g voita

2 kananmunaa

2 1/2 dl sokeria

1 1/2 tl vaniljasokeria

maustemitta suolaa

4 rkl kaakaojauhetta

2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

- mini vaahtokarkkeja -

 

Laita uunin kuumenemaan 200 asteeseen.

Sulata rasva. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon keskenään

sekoitetut kuivataineet jotka on siivilöitynä. Lisää lopuksi rasva ja vaahtokarkkeja oman mielen mukaan.

Annostele taikina pasitonkestäviin muffinssi vuokiin ja paista uunin keskitasolla n. 15-20 min.

Anna muffinssien jäähtyä ennen kuorrutteen laittamista.

[[ ÄLÄ SÄIKÄHDÄ MUFFINSSIEN "KRAATERIMAISTA" ULKONÄKÖÄ]]


Italialainen marenki

 

240 g kananmunan valkuaisia

40 g sokeria

440 g sokeria

140 g vettä

 

[ TÄHÄN OHJEESEEN TARVITSET DIGITAALISTA LÄMPÖMITTARIA ]

Mittaa yleiskoneen kulhoon valmiiksi valkuainen ja pienempi määrä (40 g ) sokeria.

Laita liesi kuumenemaan ja laita kattilaan jo valmiiksi mitatut vesi ja sokeri (440 g).

Keitä sokerivettä [sekoittamatta] 122-124  asteeseen.

Vaahdota kananmunan valkuainen ja sokeri vasta kun seoksen lämpötila hipoo 118 astetta.

Kun haluttu lämpötila on saavutettu, lisää sokerivesi ohuena nauhana marengin joukkoon.

!! VARO ROISKIMASTA SEOSTA SILLÄ SE ON KUUMAA!!

Kaada seos huolellisesti mutta vältä kattilan pohjan kaapimasta jäähtynyttä sokerivettä muun seoksen joukkoon

Anna marengin  jäähtyä hitaasti vatkaten

Jäähtynyttä marenkia voi halutessaan maustaa.

[[ säilyy jääkaapissa 5-7 vrk, voi pakastaa ja käyttää esim. kermavaahdon sijaan kakkujen täytteenä ]]

 

Laita italialainen marenki tähtityllalla varusteltuun pursotinpussiin ja pursota muffinssien päälle.

Polta halutessasi toholla pintaan väriä.

Koristele haluamallasi tavalla :)

 

20160106_183301.jpg

20160106_183544.jpg