100g voita
2 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
1 1/2 tl vaniljasokeria
maustemitta suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
- mini vaahtokarkkeja -
Laita uunin kuumenemaan 200 asteeseen.
Sulata rasva. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon keskenään
sekoitetut kuivataineet jotka on siivilöitynä. Lisää lopuksi rasva ja vaahtokarkkeja oman mielen mukaan.
Annostele taikina pasitonkestäviin muffinssi vuokiin ja paista uunin keskitasolla n. 15-20 min.
Anna muffinssien jäähtyä ennen kuorrutteen laittamista.
[[ ÄLÄ SÄIKÄHDÄ MUFFINSSIEN "KRAATERIMAISTA" ULKONÄKÖÄ]]
Italialainen marenki
240 g kananmunan valkuaisia
40 g sokeria
440 g sokeria
140 g vettä
[ TÄHÄN OHJEESEEN TARVITSET DIGITAALISTA LÄMPÖMITTARIA ]
Mittaa yleiskoneen kulhoon valmiiksi valkuainen ja pienempi määrä (40 g ) sokeria.
Laita liesi kuumenemaan ja laita kattilaan jo valmiiksi mitatut vesi ja sokeri (440 g).
Keitä sokerivettä [sekoittamatta] 122-124 asteeseen.
Vaahdota kananmunan valkuainen ja sokeri vasta kun seoksen lämpötila hipoo 118 astetta.
Kun haluttu lämpötila on saavutettu, lisää sokerivesi ohuena nauhana marengin joukkoon.
!! VARO ROISKIMASTA SEOSTA SILLÄ SE ON KUUMAA!!
Kaada seos huolellisesti mutta vältä kattilan pohjan kaapimasta jäähtynyttä sokerivettä muun seoksen joukkoon
Anna marengin jäähtyä hitaasti vatkaten
Jäähtynyttä marenkia voi halutessaan maustaa.
[[ säilyy jääkaapissa 5-7 vrk, voi pakastaa ja käyttää esim. kermavaahdon sijaan kakkujen täytteenä ]]
Laita italialainen marenki tähtityllalla varusteltuun pursotinpussiin ja pursota muffinssien päälle.
Polta halutessasi toholla pintaan väriä.
Koristele haluamallasi tavalla :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.