250 g kananmunan keltuaista

50 g sokeria

250 g kananmunan valkuiaisia

100 g sokeria

125 g vehnäjauhoja

125 g maissitärkkelystä


Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Erottele tarvittava määrä kananmunan keltuaisia ja valkuaisia.

Mittaa kaikki raaka aineet, siivilöi vehnäjauho ja maissitärkkelys keskenään sekaisin.

Vatkaa kananmunan keltuaiset ja sokeri (50 g) yleiskoneessa kuohkeaksi vaahdoksi.

- vaahdota myös kananmunan valkuaiset ja sokeri (100 g) kuohkeaksi vaahdoksi.

Yhdistä vaahdot varovasti laakeassa astiassa sekaisin. Lisää jauhoseos ja sekoita huolellisesti mutta varoen vaahtojen joukkoon. Laita massa pursotin pussiin jossa on sileä, reikätylla.

Pursota leivinpaperoiduille uunipelleille n. 6 cm halkaisialtaan olevia leivos pohjia.

TÄMÄ TAIKINA EI KESTÄ ODOTTAMISTA, JOTEN KAIKKI POHJAT TULISI PAISTAA MAHDOLLISIMMAN NOPEASTI!

Paisto tulisi suorittaa mieluiten kiertoilmauunissa.

Paista leivospohjia PELTIAUKI 200 asteessa n. 7 minuutin ajan.

Anna jäähtyä.


Leivoksen kokoaminen:


Valitse yhtä leivosta kohden 2-3 leivospohjaa jotka olisivat keskenään samankokoiset.


Kostutusvesi

1000 g vettä

100 g sokeria


Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa.

Jäähdytä

[voit halutessasi maustaa sokeriveden erillaisilla aromeilla]

Kostutus vesisäilyy jääkaapissa, tiiviissä astiassa 5-7 päivää


Ota kostutusvettä sopiva määrä ja mausta haluamallasi aromilla.

Kostuta leivospohjat molemmilta puolilta hyvin joko pullasutia käyttäen tai itse olen kokenut parhaaksi keinoksi leivospohjan pikaisen "uittamisen" kostutusvedessä.

Loput kostutusvedet voi käyttää siivilöinnin jälkeen jonkun muun leivoksen kostukkeena.


Täytteet:

marmeladi ja rasvakreemiä



Rasvakreemi


250 g keijumargariinia

100 g vettä

70-100g sokeria


Keitä vesi ja sokeri kattilassa. Anna jäähtyä.

Laita margariini vatkautumaan yleiskoneeseen lapa vatkaimella.

Anna vatkautua kuohkeaksi n. 20 min. Kun vaahto on sopivan kuohkeaa, valuta sokerivesi hitaasti ja ohuena nauhana rasvan joukkoon. Kaiken veden tulisi sitoutua rasvan joukkoon.

Kun olet saanut kaadettua kaikki loputkin nesteet rasvan joukkoon, anna sekoittua vielä hetki.

Säilytä huoneen lämmössä hyvin suojattuna [hajuilta ja mauilta]. Säilyyy n 5 päivää

Soveltuu erilaisten kakkujen ja leivosten täytteeksi.

Mausta halutessasi erilaisilla aromeilla käyttötarkoituksen mukaan. :)


Pursota ensimmäisen leivospohjan keskelle marmelaadia jonka jälkeen pursota rasvakreemistä marmeladin ympärille rinkula. Mikäli teet kolmella pohjalla: täytä seuraava kerros samalla tavalla. Jos teet 2:lla pohjalla asettele tässä vaiheessa kansipala paikoilleen.

Kun leivokset on koottu kokonaan, laita pakastimeen ja anna jäätyä miel. seuraavaan päivään.


Pinnalle:

kinuskia, pomadaa, lakritsia, suklaata, tryffeliä


Pomada:


1000 g sokeria

230 g vettä

170 g glukoosisiirappia


Mittaa kaikki tarvittavat ainekset kattilaan. Keitä seosta hämmentämättä 115 asteeseen, jonka jälkeen siirrä viileälle levylle jäähtymään. Anna jäähtyä hämmentämättä 60 asteen lämpötilaan, sillä hämmennys saattaa pilata pomandan rakenteen. Kun haluttu lämpötila on saavutettu, vatkaa sähkövatkaimella valkoseksi, ilmavaksi ja kuohkeaksi. Varo rikkomasta vatkainta koska pomada jäykistyy yllättävän nopeasti. Sulje tiiviisti ja anna jäähtyä kokonaan. Laita jääkaappiin tasaantumaan ja jäähtymään kokonaann. Käyttäessäsi pomadaa lämmitä sitä mikrossa käyttölämpötilaan 40-50 asteeseen. Dipattavia leivoksia tehdessä kannattaa laittaa

1000 g pomadaa kohden n. 20 g vettä tai kananmunanvalkuaista.

Kun dippaat leivoksia ota leivoksia pienissä erissä huoneenläpöön kuorrutettavaksi, jolloin kaikki leivokset eivät kerkeä sulaa ja niitä on helpompi dipata dippaushaarukan kanssa. Dippaa leivoksia niin että kansi peittyy.

Koristele suklaa spritsauksilla ja kreemiruusukkeella.



20151008_095038.jpg